maanantai 24. marraskuuta 2014

KARKUMATKA

Perjantaina lähdimme Nellan ja hänen koirakaverinsa Lumon kanssa pitkälle lenkille isoon metsään. Meidän lähellämme on koski, jonka tällä puolen on tämä metsä missä perjantaina olimme ja toisella puolen sitten vielä isompi metsä. Päästin Nellan vapaaksi ja se meni tosi pitkään tosi hienosti mutta sitten se sai jonkun hajun ja lähti sen perään ja Lumokin lähti, tosin vastakkaiseen suuntaan kun siellä oli joku toinen koira. Lumo löytyi ja lähdimme etsimään Nellaa. Kello oli jo 20 eli oli aika pimeetä ja yö lähestyi joten jonkin ajan etsimisen päästä aloin huolestua todella. Lisäksi Nella rakastaa vettä eikä koski ollut kaukana.. Ei kuulunut eikä näkynyt Nellasta jälkeäkään, tassun jälkiä siellä sun täällä lukuunottamatta. Seurasimme jälkiä ja päädyimme isommalle hiekkatielle, pois metsästä. Nella oli ollut jo puoli tuntia kadoksissa.. oli niin vaikeata kun ei tiennyt yhtään mihin suuntaan se oli lähtenyt ja se voisi olla vaikka kuinka kaukana. En voinut käsittää tilannetta, koska aina ennen jos Nella on kadonnut, se on tullut max. 10min päästä takaisin. Ei se ole ikinä ennen uskaltanut lähteä omille teilleen, vaan kun saalis on päässyt karkuun, se on palannut luokseni. Nyt Nella oli kuitenkin ollut jo melkein tunnin kadoksissa..  Soitin lisäapua etsimään Nellaa, mutta onneksi juuri sen jälkeen Nella juoksi metsästä täysiä luoksemme <3 Sitä tunnetta ei voi sanoin kuvailla, kun näin Nellan tulevan luokseni <3 Nellalla oli ollut heijastinliivi päällä, mutta siitä oli jäljellä enää kaulan ympäri menevä osa, loppuosa oli revennyt pois. Uskon siis että Nella oli jäänyt johonkin kiinni, varmastikin aika kauas, koska emme olleet kuulleet mitään. Se oli siis nähtävästi repinyt koko liivin päästäkseen irti.. seuraavalla kerralla pitäisi ottaa liivi pois kun päästää vapaaksi, mutta toisaalta autot näkevät sen paremmin jos karkaisikin sinne päin.. hmm..

Seuraavana päivänä, eli lauantaina lähdimme Lumon ja Pinjan kanssa ehkä n. 7-8km lenkille, kosken toisella puolella olevaan metsään. Siellä on myös iso koirapuisto, jonne menimme. Siellä oli ainakin 5 koiraa, Nella ystävystyi parhaiten mäyräkoiran ja alaskanmalamuutin tyyppisen koiran kanssa. Nella vältteli yhtä tosi isoa koiraa.. Sillä on joku pelko itseään isompiin koiriin, vaikka ne olisivat kuinka kilttejä tahansa. Tämäkin iso koira oli niin kiltti kun vain voi olla, mutta silti Nellaa jännitti se. Jatkoimme matkaamme ja pidin Nellaa vapaana. Nyt se meni koko lenkin todella nätisti eikä edes yrittänyt lähteä mihinkään.

Tänäänkin aamulla lähdin Nellan kanssa metsään lenkille, ja pidin sitä vapaana. Uskon, että se oppi perjantaista jotakin, koska nyt se pysyy tosi hyvin lähellä!

Tässä pari kuvaa lauantailta:

Tässä kuvailimme joulukorttikuvia - näette jouluaattona minkälaisia niistä tuli;)
 

Bestikset Nella & Lumo

Nella ja Lumo leikkimässä
 
Tämä on musta niin onnistunut kuva Nellasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti